Natoband

  1. Hållbarhet: Natoband är kända för att vara mycket hållbara och tåla mycket slitage. De är gjorda av starka material som nylon eller polyamid, vilket gör dem lämpliga för användning i hårda miljöer.
  2. Bekvämt: Natoband är lätta och mjuka, vilket gör dem bekväma att bära. De är också justerbara och kan anpassas efter din handledsstorlek.
  3. Vattentålig: Natoband är ofta vattentåliga, vilket gör dem lämpliga för användning i vattenrelaterade aktiviteter.
  4. Lätta att underhålla: Natoband är lätta att rengöra och kan tåla regelbunden användning utan att förlora sin styrka eller utseende.
  5. Prisvärt: Natoband är ofta billigare än andra typer av klockarmband, vilket gör dem till ett prisvärt val för många.
  6. Lätta att byta ut: Natobanden har ofta en snabbfäste som gör det enkelt att byta ut bandet på din klocka.
  7. Versatila: Natoband finns i en mängd olika färger och stilar, vilket gör dem lämpliga för ett brett utbud av klockor och för olika typer av stilar.

Natobandets historia

Det brittiska försvarsministeriet introducerade den ursprungliga natobandet 1973 som ett alternativ för sina soldater att använda i fält. Den fick namnet "G10", eftersom soldater som letade efter en var tvungna att begära den via ett G1098-rekvisitionsformulär.

Varifrån kommer namnet nato?

"NATO"-namnet kommer från NSN (NATO Stock Number) som används vid beställning av natobandet. Det 20mm breda nylonbandet var lätt, luftigt och hindrade användarens klocka från att glida runt på handleden. Natobandet blev snabbt en favorit bland de brittiska specialstyrkorna. Och natobandet blev snabbt en ikon tack vare dess spartanska robusthet och tillförlitlighet. Men det krävdes en annan brittisk ikon för att få natobandet att bli det stjärnskott det är idag.

James Bond populariserar natobandet

I James Bond-filmen Goldfinger från 1963 blickar Sean Connery ner på sin klocka och ger publiken en närbild av sin klocka som har ett svart och grått natoband. Sedan dess har natobandet varit en symbol för förfining och stil i nivå med Bonds Aston Martin-bilar, när det gäller superspionens ikoniska ägodelar.

När de väl etablerades som "Bond-värdigt" började klockälskare överallt leta efter G10s att använda för sina egna klockor. När natobanden började dyka upp i militära överskottsbutiker började G10:s popularitet explodera bland allmänheten. Men det är inte bara natobandets estetik som gör det så tilltalande. Framförallt är det natobandets fantastiska funktionalitet som gjort det till den ikon det är idag.

Vad gör natobandet så populärt?

Natobandet är ett enda stycke material som monteras mellan själva klockan och bandstiftet, och säkras med hjälp av ett spänne. På grund av att det natobandets design hålls det på plats på ett föredömligt sätt. Även om en av bandstiften skulle gå sönder skulle klockan sitta kvar på bandet. Änden av natobandet lämnas avsiktligt lång, vilket ger dig möjligheten att vika tillbaka natobandet och på så sätt säkra att det sitter på plats.

Varför borde jag ha ett natoband?

Natoband är snygga och prisvärda och ger dig ett sportigt och militärt intryck. Natoband har fördelen att dom är lätta att ta på och av och därför ger dom dig en enorm möjlighet att göra din klocka till något som är personligt för dig och din stil. Att dom är prisvärda innebär också att du kommer kunna köpa på dig några olika utan att krossa spargrisen.

Hur vet jag att natobandet passar min klocka

Det enklaste sättet att ta reda på vilken storlek du behöver på ditt natoband är att mäta avståndet mellan bandhornen. Detta gör du enklast genom att använda ett skjutmått eller ett mått band. Natobanden som vi har storlekarna 18mm, 20mm, 22mm och 24mm beroende på vilken produktserie du är intresserad av.

Är PrinceNatos natoband och klockarmband fraktfritt?

Alla dina ordrar med klockarmband och natoband är alltid fraktfria hos PrinceNato. 

Följer det med bandstift och bandbytar-verktyg?

Hos PrinceNato kan du vara trygg i att du kommer ha allt du behöver för att byta klockarmband. Därför skickar vi alltid med bandstift och bandbytar-verktyg med alla ordrar.

 

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen